The home of Australian Hot Rodding on the Net
Hot-Rod Internet Bench Racing
Welcome to the only Aussie Rodders Forum on the Internet
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   Register 
 ProfileProfile   Login to check your private messagesLogin to check your private messages   Login 
HOT ROD
HOT ROD SWAP MEET
SWAP MEET

efi computer help

 
       Hot-Rod Internet Bench Racing Forum Index -> Engine and Drivetrain
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nuckles
Rookie


Joined: 02 Jul 2021
Posts: 32
Location: townsville

Posted: Wed Mar 10, 2021 12:10 pm    Post subject: efi computer help

help i need to find someone to repair a vk commodore computer.
I have fitted a vk injected motor to my fc but i think we kill the computer.
does anybody fix these as the only one i can find in town is at a wreakers
that wont take it back if it wont work.
thanks
cam
Back to top
choco
700RPM



Joined: 11 Jun 2021
Posts: 795
Location: Queanbeyan, NSW (on the ACT border)

Posted: Thu Mar 11, 2021 7:14 am    Post subject:

If you have fried the computer, you won't be able to repair it. How did you kill it? They are pretty robust devices. What kind of engine? What is the part number of the computer, I may have one, but you won't know if it works until you try it (BTW, you can have it for free).
_________________
<><><><><><><><><><><><><><><>
Frank Choco Munday, Technical Author
Hot Rod Handbooks
Phone: 0412 883 235 or (02) 6255 9810
Carburettors SUCK!
<><><><><><><><><><><><><><><>
Back to top
nuckles
Rookie


Joined: 02 Jul 2021
Posts: 32
Location: townsville

Posted: Thu Mar 11, 2021 10:08 pm    Post subject:

thanks for reply.
Took the computer to petro-jet and they test it for me came up fine.Thanks for the offer choco.
I have fitted a vk injection motor to my fc holden.
Having trouble getting it to run.
I am at the moment pulling the injection out to run it carb.(run it, bed the cam and put the injection back)
I have tried many things with no luck.
Computer tested and working.
We have spark, ground plug on block see spark.
I have a Gregorys manual that has the edge connector for computer with tests for all the pins, and all tested fine.
Pluged computer in cranked engine, put a noid light into injector lead and it flashes.
spark, pulse crank still wont run?
Timing been cheaked and even turned 180 incase i stuffed up.
Have pulled the return line of and have fuel returing to tank.(did not cheak pressure only thought of it tonight)
So tomorrows job.
Put in points dizzy and carb manifold.
Make it run. (then we know new engine is fine)
Put in electronic dizzy.
Make in run.
All going well it will.
Put injection on and go through some tests.
Any ideas on this please let me know. I wont get to put injection back till sunday.
thanks.
cam
Back to top
Pep
900RPM



Joined: 14 Jun 2021
Posts: 936
Location: Georges Hall, NSW

Posted: Fri Mar 12, 2021 11:32 am    Post subject:

There are 3 things you need to get an engine to show some kind of life...spark, fuel and compression . Even if the timing was way off you'd expect a backfire.The old method of taking off a lead and holding it close to the head will determine spark and its strength. Wet plugs are a good sign of fuel...So I would check both that way. The injectors may be triggering OK but there might not be any fuel line pressure out of the regulator....and a long shot is the quality of fuel...especially if its that LRP crap...it goes off.
_________________
See ya
http://home.iprimus.com.au/apepper/
Back to top
Display posts from previous:   
       Hot-Rod Internet Bench Racing Forum Index -> Engine and Drivetrain All times are GMT + 10 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB 2.0.1 © 2001, 2002 phpBB Group